Pažitka
Název:

Krémová květáková polévka s mangoldem


Krémová květáková polévka s mangoldem


Ingredience:
Ingredience:
středně velký květák1/2 ks
brambora1 ks
smetana125 ml
mangold10 listů
vyloupaný hrášek hrst
sůl dle chuti
muškátový oříšek šetka
bílý špetka
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Na zeleninových bedýnkách mě baví, že člověk nikdy neví co ho čeká. Navíc každá další bedýnka nutí vymýšlet nové a nové kombinace. V té poslední bedýnce z farmy Jamboz se mimo jiné sešel květák, hrášek a mangold. Má dcera navíc miluje polévky a tato polévka bylo asi to poslední co mě napadlo včera těsně před usnutím.
Její příprava byla nakonec otázkou několika málo minut a chutnala pochopitelně skvěle.

Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou. 
Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno