Pažitka
Název:

Krémová mrkvová polévka s kari a čerstvým zázvorem


Krémová mrkvová polévka s kari a čerstvým zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
mrkev1 kg
brambory, batáty nebo topinambur500 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej/ghí dle potřeby
zeleninový vývar nebo horká voda2 l
curry mild2 lžičky
rostlinná smetana250 ml
nastrouhaný čerstvý zázvor kousek
čerstvé natě bylinek nebo microgreens (klíčky) dle chuti
Postup přípravy:

Mrkvovou jsem už párkrát dělala, ale nesklidila jsem s ní doma moc úspěch. Byly to totiž čistě mrkvové polévky se spoustou zázvoru. Když ale přidáte brambor nebo topinambury a smetanu, polévka je rázem úplně jiná a bude chutnat všem včetně dětí. K tomu je opravdu snadná a rychlá!

Nakrájenou cibuli, mrkev a brambory lehce orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme curry a uvaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr přidáme smetanu a zázvor podle chuti. Polévku ještě necháme se smetanou prohřát a podáváme ozdobenou bylinkami.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno