

| Ingredience: | |
| batáty | 500 g |
| řapíkatý celer | 200 g |
| velká cibule | 1 ks |
| řepkový olej | 2 lžíce |
| voda | cca 1,2 l |
| rostlinná smetana | cca 200 ml |
| kurkuma | 1 lžička |
| římský kmín | 1/2 lžičky |
| bio bujón | dle potřeby |
| himalájská růžová sůl | dle chuti |
Zase jedna neděle a pozvání na oběd. Zase se mi kouří z hlavy, co "jiného" připravit, aby to oslovilo i babičku s dědou. Nakonec jsem zkombinovala zbytky sladkých brambor a řapíkatého celeru, které už bych asi jinak nezužitkovala. Tak snad zabodují.
Oloupanou a posekanou cibuli zpěníme na oleji.
Přidáme očištěné batáty a celer, vše pokrájíme na kousky.
Zasypeme kurkumou a kmínem, promícháme a zalijeme vroucí vodou.
Vaříme doměkka, poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a popřípadě bujónem a zjemníme smetanou.
Podáváme například s česnekovými suchary.
Podrobné info: