Ingredience: | |
batáty | 500 g |
řapíkatý celer | 200 g |
velká cibule | 1 ks |
řepkový olej | 2 lžíce |
voda | cca 1,2 l |
rostlinná smetana | cca 200 ml |
kurkuma | 1 lžička |
římský kmín | 1/2 lžičky |
bio bujón | dle potřeby |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
Zase jedna neděle a pozvání na oběd. Zase se mi kouří z hlavy, co "jiného" připravit, aby to oslovilo i babičku s dědou. Nakonec jsem zkombinovala zbytky sladkých brambor a řapíkatého celeru, které už bych asi jinak nezužitkovala. Tak snad zabodují.
Oloupanou a posekanou cibuli zpěníme na oleji.
Přidáme očištěné batáty a celer, vše pokrájíme na kousky.
Zasypeme kurkumou a kmínem, promícháme a zalijeme vroucí vodou.
Vaříme doměkka, poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a popřípadě bujónem a zjemníme smetanou.
Podáváme například s česnekovými suchary.
Podrobné info: