Pažitka
Název:

Krémová polévka z batátu a řapíkatého celeru


Krémová polévka z batátu a řapíkatého celeru


Ingredience:
Ingredience:
batáty500 g
řapíkatý celer200 g
velká cibule1 ks
řepkový olej2 lžíce
vodacca 1,2 l
rostlinná smetanacca 200 ml
kurkuma1 lžička
římský kmín1/2 lžičky
bio bujón dle potřeby
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Zase jedna neděle a pozvání na oběd. Zase se mi kouří z hlavy, co "jiného" připravit, aby to oslovilo i babičku s dědou. Nakonec jsem zkombinovala zbytky sladkých brambor a řapíkatého celeru, které už bych asi jinak nezužitkovala. Tak snad zabodují.

Oloupanou a posekanou cibuli zpěníme na oleji.

Přidáme očištěné batáty a celer, vše pokrájíme na kousky.

Zasypeme kurkumou a kmínem, promícháme a zalijeme vroucí vodou.

Vaříme doměkka, poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a popřípadě bujónem a zjemníme smetanou.

Podáváme například s česnekovými suchary.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno