Pažitka
Název:

Krémová polévka z fenyklu a květáku


Krémová polévka z fenyklu a květáku


Ingredience:
Ingredience:
květák1/2 ks
fenkyl2 bulvy
citronová kůra z 1/2 citronu
muškátový květ špetka
zeleninový vývar1,5 l
mléko1 hrnek
Postup přípravy:

Fenykl se u nás pěstuje na jižní Moravě. Že má účinky proti nadýmání jistě ví každá maminka. Při nachlazení je výborný, proti kašli. Proto, si můžete být jisti, že přípravou této polévky děláte něco, pro své zdraví.

Na olivovém oleji jsem orestovala květák a fenykl nakrájený na kousky. Zeleninu jsem zalila zeleninovým vývarem a uvařila do měkka. Polévku jsem rozmixovala, ochutila citrónovou kůrou, muškátovým květem a přidala mléko.
K polévce se hodí krutony a stužky mrkve a fenykl nakrájený na nudličky a orestovaný do měkka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno