Pažitka
Název:

Krémová polévka z pečených rajčat a paprik


Krémová polévka z pečených rajčat a paprik


Ingredience:
Ingredience:
červená paprika4 ks
velká rajčata2 ks
malá cibule1 ks
česnek4 stroužky
krájená rajčata1/2 plechovky
olivový olej3 lžíce
čerstvá bazalka hrst
voda1 hrnek
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás další recept s pečenými paprikami. V poslední době jsem si je hodně oblíbila a ráda s nimi experimentuji. Skvěle se hodí do omáček, polévek nebo pomazánek. Dnes jsem připravila krémovou polévku z rajčat, pečených paprik a bazalky. Tuhle polévku si v letních dnech můžete dát klidně i studenou. Já ji mám ale raději teplou. Záleží jen na vaší chuti.

Papriky a rajčata omyjeme. Papriky, rajčata a cibuli rozřízneme napůl a položíme je rozříznutou stranou na plech vyložený pečícím papírem. 4 stroužky česneku i se slupkou zabalíme do alobalu a položíme je na plech k zelenině. Takto připravenou zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. Upečenou zeleninu vytáhneme z trouby, odebereme upečené papriky, vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme je zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Česnek vytáhneme z alobalu a vyloupneme ho ze slupky.

Jakmile zelenina vychladne, vhodíme ji do mixéru. Přidáme půl plechovky krájených rajčat, hrst čerstvé bazalky, cca 1 hrnek vody a vše rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou polévku vlijeme do hrnce, necháme ji lehce prohřát a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno