

| Ingredience: | |
| kořenová petržel | 500 g | 
| jemné indické kari | 2 lžičky | 
| smetana | 200 ml | 
| sůl | 1 špetka | 
| pepř | 1 špetka | 
| stroužek česneku | 1 ks | 
| olivový olej | 1 lžíce | 
| Houskové knedlíčky: | |
| rohlík | 2 ks | 
| mléko | 150 ml | 
| vejce | 1 ks | 
| sůl | 1 špetka | 
| muškátový oříšek | 1 špetka | 
| sekaná petrželka | 1 hrstka | 
Dnes se mi povedla další polévka, která naprosto předčila mé očekávání. Jednoduchá, rychlá a navíc s příchutí exotiky.
Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.
Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ. Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.