Pažitka
Název:

Krémová polévka z petržele a kari


Krémová polévka z petržele a kari


Ingredience:
Ingredience:
kořenová petržel500 g
jemné indické kari2 lžičky
smetana200 ml
sůl1 špetka
pepř1 špetka
stroužek česneku1 ks
olivový olej1 lžíce
Houskové knedlíčky:
rohlík2 ks
mléko150 ml
vejce1 ks
sůl1 špetka
muškátový oříšek1 špetka
sekaná petrželka1 hrstka
Postup přípravy:

Dnes se mi povedla další polévka, která naprosto předčila mé očekávání. Jednoduchá, rychlá a navíc s příchutí exotiky. 

Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.

Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ. Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno