Pažitka
Název:

Krémová polévka z pórku, cukety a lučiny


Krémová polévka z pórku, cukety a lučiny


Ingredience:
Ingredience:
střední pórek1 ks
středně velká mladá cuketa1 ks
střední brambora1 ks
voda1 l
sůl dle chuti
tymián špetka
domácí lučina100 g
olej trochu
vejce dle chuti
pečivo na krutony dle potřeby
Postup přípravy:

Miluji francouzskou polévku Vichyssoise, dělám ji z pórku, brambor a kvalitního sýra s modrou plísní. Je opravdu luxusní a to je asi důvod, proč je ve Francii často polévkou svatební. 

Chtěla jsem vymyslet nějakou lehčí verzi pro dceru, která je na plísňové sýry ještě malá a vzniklo toto.

Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky a ty orestujeme na oleji. Zalijeme vodou, lehce osolíme a přidáme tymián. Vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka společně s lučinou.

Polévka je sama o sobě hodně sytá, ale můžeme doplnit vejcem vařeným na hniličku a krutony z pečiva.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno