Pažitka
Název:

Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou


Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
řapíkatý celer nakrájený příčně na asi 0,5 cm silné nudličky400 g
brambory3 ks
voda1 l
olivový olej1 lžíce
máslo plátek
řeřicha a opečená slanina na dozdobení
Postup přípravy:

Krémové polévky u nás doma můžeme - hlavně ty zelené. Mimochodem, možná i proto, že zelená je oblíbená barva mého syna :-) Od minule, kdy jsem připravovala fasoladu, mi tu zbyl skoro celý řapíkatý celer, tak mne napadlo, že by nebyla marná krémová polévka z řapíkatého celeru a jak mě napadlo, tak jsem udělala a výsledek mého snažení je zde.

Nejprve si v kastrolu rozpustíme plátek másla a přidáme lžíci olivového oleje. Potom vhodíme pokrájený řapíkatý celer a zhruba 5 minut zlehka restujeme, ale celer nám nesmí zhnědnout. Jakmile máme celer orestovaný, přilijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud nám celer a brambory nezměknou. Poté odstavíme z plotýnky a ponorným mixerem umixujeme na hladký krém. Dochutíme ještě případně solí a čerstvě namletým pepřem. Porci ještě dozdobíme plátky na sucho osmahnuté slaninky a řeřichou.

Miluji rychlá jídla a tohle je jedno z nich, určitě vyzkoušejte!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno