Pažitka
Název:

Krémová špenátová polévka


Krémová špenátová polévka


Ingredience:
Ingredience:
máslo nebo olivový olej dle potřeby
česnek2 stroužky
cibule1 ks
čerstvý špenát250 g
brambora2 ks
voda200 ml
smetana50 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou to skoro vypadá, jako bych holdovala zelené (smích) nakonec, ono to tak vlastně i je.

Jak je ta známá písnička, modrá je dobrá, tak ve skutečnosti by se v ní mělo zpívat zelená je dobrá - i když to by se asi moc nerýmovalo. Zelená barva v potravinách je extrémně zdravá, protože obsahuje velké množství antioxidantů a dalších zdravých prvků, které mají zásadní význam pro všechny tělesné funkce.

Česnek a cibuli pokrájej na jemno v hrnci osmahni do růžova na oleji nebo másle. Přidej špenát a orestuj, aby se špenát zmenšil asi na poloviční velikost. Do hrnce přidej oloupané pokrájené brambory, vodu, osol a opepři. Vše vař do doby, než jsou brambory měkké. Nakonec vše zjemni smetanou a rozmixuj. Dosol a dochuť pepřem podle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno