Ingredience: | |
máslo nebo olivový olej | dle potřeby |
česnek | 2 stroužky |
cibule | 1 ks |
čerstvý špenát | 250 g |
brambora | 2 ks |
voda | 200 ml |
smetana | 50 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Poslední dobou to skoro vypadá, jako bych holdovala zelené (smích) nakonec, ono to tak vlastně i je.
Jak je ta známá písnička, modrá je dobrá, tak ve skutečnosti by se v ní mělo zpívat zelená je dobrá - i když to by se asi moc nerýmovalo. Zelená barva v potravinách je extrémně zdravá, protože obsahuje velké množství antioxidantů a dalších zdravých prvků, které mají zásadní význam pro všechny tělesné funkce.
Česnek a cibuli pokrájej na jemno v hrnci osmahni do růžova na oleji nebo másle. Přidej špenát a orestuj, aby se špenát zmenšil asi na poloviční velikost. Do hrnce přidej oloupané pokrájené brambory, vodu, osol a opepři. Vše vař do doby, než jsou brambory měkké. Nakonec vše zjemni smetanou a rozmixuj. Dosol a dochuť pepřem podle chuti.
Podrobné info: