

| Těsto: | |
| vejce | 5 ks |
| polohrubá mouka | 150 g |
| cukr moučka | 150 g |
| voda | 3 lžíce |
| kypřící prášek do pečiva | 1/2 ks |
| Náplň: | |
| mléko | 700 ml |
| vanilkový pudingový prášek | 2 ks |
| cukr moučka | 80 g |
| cukr krystal | 40 g |
| máslo | 200 g |
| rybízová marmeláda | dle potřeby |
| Horní vrstva: | |
| smetana 33% | 500 ml |
| ztužovač šlehačky | 2 ks |
| strouhaná čokoláda | dle chuti |
Je před námi víkend, tak Vám přináším dezertík, z pořadu Hezky česky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vodu, mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a při 170 °C pečeme do růžova.
Mezitím uvaříme puding z mléka, pudingového prášku a krystalového cukru. Máslo umícháme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý puding (ten během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Vše důkladně vymícháme. Na hotový piškot natřeme marmeládu, potom navrstvíme náplň, a nakonec polijeme smetanou smíchanou se ztužovači. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
VENDY TIP! Jak nemít na pudingu škraloup? Stačí na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Podrobné info: