Pažitka
Název:

Krémové rizoto s liškami


Krémové rizoto s liškami


Ingredience:
rýže Arborio dl potřeby
olej trochu
bílé víno1/4 l
kuřecí vývar1,5 l
cibule1 ks
máslo kousek
lišky hrst
sůl špetka
pepř špetka
smetana dle potřeby
parmazán naozdobu
olivový olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Jakékoliv rizoto z čerstvých hub musí potěšit nejen milovníky houbových jídel, ale i ty, kteří si chtějí vychutnát takové pravé "lesní" aroma.

Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.

Mezitím, co se rýže dusí, nakrájíme cibulku najemno a restujeme na másla spolu s liškami zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem a pro zjemnění můžeme přidat trošku smetany, ale je nutné vědět, že v Itálii smetanu do rizota nedávají.

Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno