Pažitka
Název:

Krémové špagety s řepou


Krémové špagety s řepou


Ingredience:
Ingredience:
oloupané středně velké červené řepy2 ks
sůl dle chuti
citronová kůra dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
mascarpone2 lžíce
vroucí voda trochu
těstoviny200 g
ricotta4 lžíce
čerstvá nasekaná petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Miluji bleskové recepty jen s pár surovinami, které jsou absolutně úžasným chuťovým zážitkem. A právě takový recept pro Vás dnes mám. Pokud jste milovníkem pečené červené řepy ,ale nechce se Vám čekat mnohdy až hodinu než se řepa dobře upeče a zároveň milujete Italskou kuchyni, mám pro Vás recept který mě tak nějak dnes napadl (určitě ho vymyslet někdo přede mnou, ale u mě to byla čistá improvizace) a je tak vynikající , že se automaticky stává  top dobrotou s řepou. Recept je hodně jednoduchý, rychlý a hlavně hotový do 15 ti minut. Je pouze nutné ho velmi rychle servírovat po uvaření, jelikož omáčka má tendenci rychleji chladnout.

Nejprve si dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. K tomuto receptu se nejvíce hodí velmi tenké špagety hotové do tří minut, poté samozřejmě i normální špagety nebo celozrnné. Mezitím nastrouháme čerstvou oloupanou řepu nahrubo. Doporučuji nevynechat zástěru a použít jednorázové rukavice, řepa pěkně barví a její krásná sytá šťáva bude lehce i kolem struhadla! A jak známo jde špatně vyprat tak pozor. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a na něm osmahneme doměkka řepu, trvá to asi 7-8 minut. Poté ji osolíme, opepříme a přidáme citronovou kůru z poloviny citronu. Dobře promícháme a vmícháme ricottu i mascarpone. Nyní budete muset přikápnout trošku horké vody, tak abyste měli dostatečně tekutou omáčku, ale pozor stále se jedná o hustší typ omáčky.

Nyní bychom měli mít hotové těstoviny, které slijeme a vmícháme do směsi s řepou, přidáme čerstvou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme. Těstoviny mají úžasnou krémovou chuť, kde je výrazně cítit sladkost pečené lehce pikantní řepy. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno