Pažitka
Název:

Křepelka z pomalého hrnce

pomalý hrnec


Křepelka z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
křepelky (verze mini)4 ks
kuřecí vývar2 dcl
husí sádlo1 lžíce
bobkový list2 ks
cibule1/2 ks
jalovec3 kuličky
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Colombo65

Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. 

Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. „kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru. 

Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme jalovec, bobkový list a ½ cibule. 

Na pomalém hrnci nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny. 

Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (… opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit). 

Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Colombo65

    zavřít okno