

| ryze Basmati | 300 ml |
| voda | 450 ml |
| soľ | štipka |
| velke cerstve tigry kreviety | 22 ks |
| ghi | 2 lyžice |
| azijsky bobkovy list (Tej patta) | 1 ks |
| rimskey rasce (Jeera) | 1 lyžička |
| hnedy kardamon | 2 ks |
| skorice | kusok |
| celka cervena cibula | 1 ks |
| nastruhaný zázvor | 1/2 lyžičky |
| nastuhaný cesnak | 1/2 lyžičky |
| mensie paradajky | 2 ks |
| mleta kurkuma | 1/3 lyžičky |
| kasmirský čili koreni | 1/2 lyžičky |
| soľ | štipka |
| čerstvá koriandrová vňať | hrstka |
| Ingredience: |
Kurkuma, vůně Indie a dobré jídlo....to je to, co můj blog nabízí.
Krevety si ocistime.
Uvarime si ryzu podla tohoto navodu.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu, bobkovy list, kardamon a skoricu. Chvilocku nechame rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak. Restujeme, kym cibula nezmakne.
Pridame nadrobno nakrajane paradajky, cili korenie a kurkumu. Restujeme, kym paradajky nezmaknu.
Potom pridame ocistene krevety, osolime a restujeme asi 6 minut.
Potom pridame predvarenu ryzu a premiesame. 2 minutky opekame, premiesavame. Nemiesame prilis burlivo, aby sme ryzu "nepolamali".
Nakoniec pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a nechame 10 minut pod pokrievkou odlezat.