

| Ingredience: | |
| čerstvé, oloupané a očištěné krevety | 6 ks |
| malá šalotka | 1 ks |
| limetová šťáva | 1 lžíce |
| Pesto: | |
| nasekaná pažitka | 1 lžíce |
| piniová semínka | 5 g |
| česnek | 1 menší stroužek |
| nastrouhaná kůra z 1/2 limetky | dle chuti |
| olivový olej extra virgin | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| K podávání: | |
| chléb | dle potřeby |
| čerstvá okurka | dle potřeby |
Bez pochyby se bude tato chuťovka skvěle vyjímat s dobrým bílým vínem. Užijte si tedy poslední teplé sluneční paprsky, zavřete oči a zakousněte se do šťavnatých krevet plných lahodných chutí.
Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet.
Do hmoždíře vložte pažitku, nadrobno nakrájený česnek, piniová semínka (můžete předem lehce opražit) a špetku soli. Roztloukejte tak dlouho, dokud vám nevznikne pasta. Tu poté nařeďte asi 1 lžící olivového oleje.
Na rozpálenou pánev vložte krevety i s marinádou a zprudka opečte, dokud nejsou krevety oranžové. Bude to trvat tak minutu. Poté krevety nechte chvíli odstát a ještě teplé je smíchejte s pestem.
Plátek chleba nasucho opečte a nakrájejte na menší kousky. Krevety napíchejte po dvou na párátka. Zbylé pesto natřete na opečený chléb. Na talíř položte pár plátků okurky, špízy a přiložte chléb. Můžete posypat plátkovou solí.