

| Ingredience: | |
| krevety | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| Asie: | |
| chilli papričky | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| citronová tráv | 1 stonek |
| rybí omáčka | 2 lžíce |
| koriandr | dle chuti |
| limeta | dle chuti |
| Středomoří: | |
| chilli papričky | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| petržel | dle chuti |
| citron | dle chuti |
Milujete krevety stejně jako já? Tak přesně pro vás bude tenhle recept.
Toto jídlo se jmenuje krevety na česneku, ale podle surovin, které zvolíte, dostanete se chutí do Asie a nebo do Středomoří. Já miluji obojí, ale teď v tomhle chladnějším počasí dávám přednost asijské variantě.
Někteří z vás si stěžují, že jsou krevety tuhé a gumové, ale věřte, že tomu tak být opravdu nemusí. Pokud je chcete krásně křehké, tak je na pánvi netrapte déle než tři minuty a těm růžovým, co na vás koukají z mrazáku, se raději vyhněte. Klidně kupte mražené a už vyloupané a zásadně jen ty šedé. Ty jsou nepředvařené a lépe se s nimi pracuje.
Jestliže máte doma hmoždíř, tak jedině dobře. V obou receptech ho budete potřebovat. Pokud ho nevlastníte, tak použijte malý mixér a nebo krájejte vše na velmi malé kousky. Do hmoždíře tedy vložte vše potřebné a nezapomeňte i na stonky od koriandru a petržele. Krásné lístky si nechte potom na ozdobu. Veškeré suroviny je lepší si lehce předkrájet a jakmile máte podrceno, přidejte i rybí omáčku (Asie).
Do pánve si dejte trochu oleje a vzniklou pastu. Nechte rozvonět a přihoďte čerstvé a nebo pozvolna rozmrazené krevety. Párkrát prohoďte a nezapomeňte, že tři minuty jim na pánvi stačí.
Přendejte na talíř, zasypte bylinkami a nezapomeňte na řez citronu či limety.
Toto jídlo můžete podávat s těstovinami (rýžové nudle, pšeničné nudle, špagety...), rýží, zeleninou, opečeným toastem... No prostě s čím chcete. Můžete to pojmout jako hlavní jídlo, lehkou večeři a nebo výborné zobání k vínu.
Dobrou chuť.
Podrobné info: