Ingredience: | |
čerstvé krevety | 500 g |
česnek | 4 stroužky |
čerstvá zelená petrželka | hrst |
olivový olej | 6 lžic |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
citron | 1 ks |
kvalitní růžové víno | 2 dcl |
nudle ANGEL HAIR (SLENDIER shirataki nízkokalorické zeleninové BIO vlasové nudle) | 1 balení |
Krevety na česneku a na víně jsem jedla na jedné z mých nejkrásnějších dovolených, kterou jsem strávila ve Francii u Atlantiku... Byla to taková dobrota a já jsem z dovolené odjížděla s pocitem, že se neloučím jen s touto krásnou zemí, ale i s tímto úžasným pokrmem...jazyková bariéra mi nedovolila oslovit kuchaře, aby mi prozradil recept. A tak jsem si plna odhodlání, že si toto jídlo vykouzlím doma sama, koupila čerstvé krevety, přivřela jsem oči a rozpomínala se na chvíli, kdy jsem si na tomto jídle ve Francii pochutnávala... No a tohle je výsledek mého snažení... Kus Francie na talíři.
Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek. Jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně krevet orestovaných s česnekem a petrželkou a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, přilít do této božské many 2 dcl růžového vína. Vše ještě jednou zlehka promícháme, spolu s vínem necháme krevety ještě přibližně 2 minuty restovat a je hotovo. Vlasové nudle Angel Hair jsme si mezitím po dobu 3 minut povařily ve vroucí osolené vodě. Pánev provoněná krevetami nám ještě poslouží ke krátkému orestování nudlí, které slijeme přes síto a dáme do pánve po krevetách. Takto nudle restujeme přibližně po dobu 2 minut, promícháme je, aby na sebe nabalily chuť krevet a česneku a lehce je přisolíme. Poté již můžeme jídlo servírovat na talíř. K jídlu na talíř přiložíme kousek citronu k překápnutí hotového pokrmu. Dobrou chuť.
Podrobné info: