Pažitka
Název:

Krevety na česneku, zelené petrželce a růžovém víně s nudlemi Angel Hair


Krevety na česneku, zelené petrželce a růžovém víně s nudlemi Angel Hair


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé krevety500 g
česnek4 stroužky
čerstvá zelená petrželka hrst
olivový olej6 lžic
pepř špetka
sůl špetka
citron1 ks
kvalitní růžové víno2 dcl
nudle ANGEL HAIR (SLENDIER shirataki nízkokalorické zeleninové BIO vlasové nudle)1 balení
Postup přípravy:

Krevety na česneku a na víně jsem jedla na jedné z mých nejkrásnějších dovolených, kterou jsem strávila ve Francii u Atlantiku... Byla to taková dobrota a já jsem z dovolené odjížděla s pocitem, že se neloučím jen s touto krásnou zemí, ale i s tímto úžasným pokrmem...jazyková bariéra mi nedovolila oslovit kuchaře, aby mi prozradil recept. A tak jsem si plna odhodlání, že si toto jídlo vykouzlím doma sama, koupila čerstvé krevety, přivřela jsem oči a rozpomínala se na chvíli, kdy jsem si na tomto jídle ve Francii pochutnávala... No a tohle je výsledek mého snažení... Kus Francie na talíři.

Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek. Jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně krevet orestovaných s česnekem a petrželkou a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, přilít do této božské many 2 dcl růžového vína. Vše ještě jednou zlehka promícháme, spolu s vínem necháme krevety ještě přibližně 2 minuty restovat a je hotovo. Vlasové nudle Angel Hair jsme si mezitím po dobu 3 minut povařily ve vroucí osolené vodě. Pánev provoněná krevetami nám ještě poslouží ke krátkému orestování nudlí, které slijeme přes síto a dáme do pánve po krevetách. Takto nudle restujeme přibližně po dobu 2 minut, promícháme je, aby na sebe nabalily chuť krevet a česneku a lehce je přisolíme. Poté již můžeme jídlo servírovat na talíř. K jídlu na talíř přiložíme kousek citronu k překápnutí hotového pokrmu. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno