

| Kari pasta: | |
| šalotky | 2 ks | 
| česnek | 2 - 3 stroužky | 
| rostlinný olej | 1 lžíce | 
| kurkuma | 1 lžička | 
| chilli paprička | 1/2 - 1 lžička | 
| drcený římský kmín | 1/2 lžičk | 
| skořice | 1/4 lžičky | 
| muškátový květ | špetka | 
| Dále budete potřebovat: | |
| kari pasta | 2 lžíce | 
| mražené krevety | cca 16 ks | 
| kokosové mléo | 1 plechovka (450ml) | 
| citronová tráva | 2 ks | 
| koriandr | hrst | 
| jarní cibulka | 2 ks | 
| hrubozrnná sůl | dle chuti | 
| olej | dle potřeby | 
| ústřičná nebo rybí omáčka | dle chuti | 
Trocha exotiky ve vaření není na škodu. Toto jídlo si s manželem děláme moc rádi. Není to o velkém množství surovin, ale výsledná Chuť je skvělá. Díky koření je toto jídlo plné chutí a vůní. Velkou výhodu má v tom, že domácí kari pastu můžete použít i na přípravu jiných jídel, ale kombinace právě domácí kari past, krevet a kokosového mléka je pro mě dokonalá.
Nejprve si připravíme domácí kari pastu. Já ji připravuji pomocí mixéru, kdy d nádobky nasekáme nahrubo šalotky, přidáme česnek, chilli papričku, olej a koření (kurkumu, kmín, skořici, muškátový květ) a vše umixujeme dohladka. Vznikne vám konzistence pasty (pokud by byla moc tuhá, tak přidejte ještě trochu oleje).
Na oleji si nejprve osmahneme z obou stran krevety (pomalu rozmražené), zprudka opečeme a dáme stranou.
Poté si na stejné pánvi zarestujeme kari pastu, jakmile se nám rozvoní a prohřeje, tak ji zalijeme promíchaným kokosovým mlékem, přidáme 1/4 množství koriandru, celou citronovou trávu (doporučuji ji před přidáním do pánve jakoby naklepat ostrou stranou nože) a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme a necháme prohřát. Nakonec přidáme krevety a zbytek množství čerstvého koriandru, ak aby se krevety prohřály.
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Podrobné info: