

| Ingredience: | |
| nepředvařené nevyloupané krevety | 750 g | 
| máslo | kousek | 
| česnek | 2 - 3 stroužky | 
| drcené chilli nebo 1 malá feferonka | špetka | 
| sůl | špetka | 
| posekaná petrželka | dle chuti | 
| Dip: | |
| majonéza | 2 lžíe | 
| zakysaná smetana | 1 lžíce | 
| worcester, tabasco a citronová nebo limetková šťáva | pár kapek | 
| chilli | špetka | 
| pepř | špetka | 
Krevety jsou moje zamilované mořské potvůrky. Nejlepší jsou jednoduše upravené a jen tak přikusovat bagetku namáčenou ve vypečeném sosíku. Tentokrát jsem k nim připravila ještě majonézový dip.
Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme. Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.
Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním.
Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové. Když jsou růžovo - oranžové ze všech stran, jsou hotové. Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.  Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.