

| Marináda na krevety: | |
| oloupaných krevet | 200 g |
| solamyl | 1 lžíce |
| voda | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| Na omáčku: | |
| jarní cibulka (bílá část) | 2 ks |
| větší chilli papričku | 1 ks |
| sečuánského pepře | špetka |
| ústřicové omáčky | 1 lžíce |
| sojové omáčky | 1 lžíce |
| sezamový olej | 1 lžička |
| rajský protlak | 1 lžíce |
| česneku | 1 stroužek |
| strouhaný zázvor | 1 malá lžička |
| víno suché / rýžové víno | 1 lžička |
| voda | 2-3 lžíce |
Tentokrát jsem byla trošku zklamaná, protože jsem sehnala krevetky, nejen mražené, ale dokonce předvařené. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale když na ně máte chuť, není co řešit. I tak byly dobré a nezbyla ani jedna. Kdo je milovníkem ostřejších chutí, přijde si na své.
Krevetkám ufikneme ocásky. Solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje, přidáme sečuánský pepř a krevety, které minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, nebo-li pryž. A to nechceme.
Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Cibulku, chilli papričku ( feferonku ), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.