

| předvařené krevety | 300 g |
| limetka | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| chilli paprička (popř. mleté chilli dle chuti) | 1 ks |
| výhonky mungo (mohou být sterilované) | dle potřeby |
| jarní cibulka i s natí | 6 ks |
| červená paprika | 1/2 ks |
| zázvor | 3 cm |
| rybí omáčka | 3 lžíce |
| sójová omáčka | 1 lžíce |
| cukr krupice | 1/2 lžíce |
| čerstvý koriandr nebo petrželka | hrstka |
| Ingredience: |
Milovníci krevet si určitě přijdou na své.
Krevety si vyloupeme (zbytky si můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání).
Marinádu si připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut.
Na pánvi nebo woku rozpálíme 1PL oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé.
Na pánvi nebo woku si rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly. Přilijeme marinádu, ještě sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami. Podáváme s nudlemi nebo rýží.