Pažitka
Název:

Krevety po thajsku


Krevety po thajsku


Ingredience:
předvařené krevety300 g
limetka1 ks
česnek3 stroužky
chilli paprička (popř. mleté chilli dle chuti)1 ks
výhonky mungo (mohou být sterilované) dle potřeby
jarní cibulka i s natí6 ks
červená paprika1/2 ks
zázvor3 cm
rybí omáčka3 lžíce
sójová omáčka1 lžíce
cukr krupice1/2 lžíce
čerstvý koriandr nebo petrželka hrstka
Ingredience:
Postup přípravy:

Milovníci krevet si určitě přijdou na své.

Krevety si vyloupeme (zbytky si můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání).
Marinádu si připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut.
Na pánvi nebo woku rozpálíme 1PL oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé.
Na pánvi nebo woku si rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly. Přilijeme marinádu, ještě sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami. Podáváme s nudlemi nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno