Pažitka
Název:

Krkovice na medu a hořčici


Krkovice na medu a hořčici


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
velká cibule1 ks
česnek4 stroužky
dijonská nebo plnotučná hořčice2 lžíce
tekutý med1 - 2 lžíce
posekané bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)2 lžíce
olej1 lžíce
černé pivo200 - 300 ml
pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. A tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já nebo kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou nebo vývarem.

Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno