Pažitka
Název:

Krkovice pečená na klobásovém zelí


Krkovice pečená na klobásovém zelí


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
bílé zelí1/2 menší hlávky
cibule2 ks
měkčí větší pikantní klobása1 ks
slanina100 g
česnek3 stroužky
drcený kmín špetka
pepř špetka
hladká mouka1 lžíce
sůl dle chuti
olej trochu
Postup přípravy:

Skvělá souhra chutí vepřové krkovice, bílého zelí a pikantní klobásy....

Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno