Ingredience: | |
krkovice | 4 plátky |
bílé zelí | 1/2 menší hlávky |
cibule | 2 ks |
měkčí větší pikantní klobása | 1 ks |
slanina | 100 g |
česnek | 3 stroužky |
drcený kmín | špetka |
pepř | špetka |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
olej | trochu |
Skvělá souhra chutí vepřové krkovice, bílého zelí a pikantní klobásy....
Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.
Podrobné info: