Pažitka
Název:

Krkovice ve sladkokyselé šťávě


Krkovice ve sladkokyselé šťávě


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
cibule2 ks
šípková zavařenina2 lžíce
sojová omáčka2 - 3 lžíce
ocet balsamico1 lžíce
zázvor nastrouhaný na jemnocca 3 cm
česnek nastrouhaný na jemno3 stroužky
škrob dle potřeby
pepř špetka
sůl dle chuti
olej trochu
Postup přípravy:

Máte rádi krkovici? Já z vepřového snad nejvíc. Hlavně na grilování. Tentokrát jsem připravila krkovici se sladkokyselou omáčkou nebo spíš takovým sosíkem. Moc nám chutnalo, snad bude i vám, pokud vyzkoušíte.

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem. Na pánvi s olejem orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.
Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno