

| Ingredience: | |
| vepřová krkovička | 1 kg |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| rozmarýn | dle chuti |
| sádlo | dle potřeby |
| sušené houby | dle potřeby |
| hladká mouka | na zahuštění |
| bobkový list | 3 ks |
| pepř | 4 kuličky |
| nové koření | 4 kuličky |
| cibule | 1 ks |
Není nad pořádnou flákotu, co říkáte? Já jsem dnes udělala krkovičku po myslivecku. Když jsem ji pekla, báječná vůně se linula celým domem.
Do krkovičky uděláme několik zářezů a ze všech stran osolíme, do zářezů dáme rozmačkaný česnek a snítku rozmarýnu. Krkovičku posypeme drceným kmínem. Na pánvi rozehřejeme sádlo a krkovičku ze všech stran zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, vlijeme výpek, přidáme divoké koření a na kolečka nakrájenou cibuli, trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme. V polovině pečení vyjmeme koření a přidáme předem namočené houby, pečeme dále a nakonec chvíli pečeme odkryté. Hotové maso vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 300 ml (i více podle potřeby) vývaru a zahustíme moukou, provaříme.
Podrobné info: