Pažitka
Název:

Krkovička po myslivecku


Krkovička po myslivecku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová krkovička1 kg
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
česnek dle chuti
rozmarýn dle chuti
sádlo dle potřeby
sušené houby dle potřeby
hladká mouka na zahuštění
bobkový list3 ks
pepř4 kuličky
nové koření4 kuličky
cibule1 ks
Postup přípravy:

Není nad pořádnou flákotu, co říkáte? Já jsem dnes udělala krkovičku po myslivecku. Když jsem ji pekla, báječná vůně se linula celým domem.

Do krkovičky uděláme několik zářezů a ze všech stran osolíme, do zářezů dáme rozmačkaný česnek a snítku rozmarýnu. Krkovičku posypeme drceným kmínem. Na pánvi rozehřejeme sádlo a krkovičku ze všech stran zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, vlijeme výpek, přidáme divoké koření a na kolečka nakrájenou cibuli, trošku podlijeme vodou a přikryté pečeme. V polovině pečení vyjmeme koření a přidáme předem namočené houby, pečeme dále a nakonec chvíli pečeme odkryté. Hotové maso vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 300 ml (i více podle potřeby) vývaru a zahustíme moukou, provaříme.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno