

| krkovice | 2 plátky |
| červená paprika | 2 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| šunka | 100 g |
| menší kyselá okurka | 3 ks |
| malý rajčatový protlak | 1 ks |
| worcester | dle chuti |
| feferonový krém | 1 lžička |
| čerstvý křen | dle chuti |
| cukr nebo trochu kečupu na doslazení | špetka |
| vývar (já použila gelový bujón s česnekem) | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| olej | trochu |
| Ingredience: |
Kdo má rád pikantní, jistě si přijde na své.
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.
Poznámka
Omáčku bych doporučila také k minutkové roštěné.