Pažitka
Název:

Krkovička s pikantní paprikovou směsí


Krkovička s pikantní paprikovou směsí


Ingredience:
krkovice2 plátky
červená paprika2 ks
velká cibule1 ks
šunka100 g
menší kyselá okurka3 ks
malý rajčatový protlak1 ks
worcester dle chuti
feferonový krém1 lžička
čerstvý křen dle chuti
cukr nebo trochu kečupu na doslazení špetka
vývar (já použila gelový bujón s česnekem) dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo má rád pikantní, jistě si přijde na své.

Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem. 

Poznámka
Omáčku bych doporučila také k minutkové roštěné.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno