Pažitka
Název:

Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku


Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 silnější plátky
šunka8 plátků
kedlubna3 ks
velká mrkev1 ks
velká cibule1 ks
uzený domácí bok nebo anglická slanina200 g
voda200 ml
hrubozrnná hořčice na plátky4 lžičky
hrubozrnná hořčice do hotové šťávy2 lžíce
nasekané čerstvé bylinky2 lžíce
prolisovaný česnek3 stroužky
máslo (1 cm)1 plátek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
nit na upevnění závitků dle potřeby
Postup přípravy:

Manžel je hodně masový a tak se alespoň trochu snažím do jídla vsunout i kousek té zeleninky.

Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití.
Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř.
Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem.
Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití.
Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stranou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3minuty provařit.
Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku.
Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno