Pažitka
Název:

Křupavé kousky kuřete a květáku v pikantní omáčce


Křupavé kousky kuřete a květáku v pikantní omáčce


Ingredience:
Ingredience:
květák1/2 ks
kuřecí prso1 ks
Těstíčko:
hladká mouka1/2 hrnku
mléko1/2 hrnkku
prášek do pečiva1 lžička
sušený česnek1 lžička
sůl dle chuti
Omáčka:
olej1 lžíce
česnek3 stroužky
zázvor kousek
sojová omáčka2 lžíce
rýžový ocet nebo limetková šťáva1 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
chilli omáčka sriracha nebo obdbná1 lžíce
škrob rozpuštěný ve lžící vody1 lžíce
sezam na posypání
Postup přípravy:

Nedávno jsem shlédla video s jednoduchým, ovšem chutně vyhlížejícím květákem v pikantní omáčce. Hned jsem věděla, že tohle mi bude chutnat. Já a pikantní asijské chutě jdou ruku v ruce. Květáku bylo doma málo a tak jsem přidala ještě kousky kuřecích prsou. Samozřejmě můžete připravit jen z květáku nebo jen z kuřecích prsou. Určitě zkuste, je to moooc dobré a rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží nebo jen se zeleninovým salátem. Já to zobala jen tak a bohatě mi to stačilo.

Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba lívancového.
Na pánvi rozpálíme olej, přihodíme najemno posekaný česnek a zázvor, přilijeme sójovku s octem, přisladíme a vmícháme srirachu (každý podle toho, jak chce omáčku ostrou). 
Květák i maso dobře v těstíčku obalíme. V rendlíku nebo fritéze rozpálíme větší množství oleje, do kterého obalené kousky vkládáme a smažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjmeme na papírovou utěrku a přebytečný tuk odsajeme.
Osmažené kousky vložíme do připravené omáčky a důkladně je obalíme ze všech stran. Podáváme posypané sezamem a jarní cibulkou, popř. koriandrem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno