

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 150 g |
| polohrubá mouka | 150 g |
| sůl | 1/2 lžičky |
| nakrájené studené máslo | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| kysaná smetana | 3 lžíce |
| parmazán | 2 lžíce |
| Na potírání: | |
| rozpuštěné máslo | dle potřeby |
| rozšlehané vajíčko | dle potřeby |
| parmazán na posyp | 100 g |
Když se Vám ohlásí návštěva a vy doma nemáte nic k vínu a do obchodu je daleko!
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto a zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.
Podrobné info: