Pažitka
Název:

Křupavý pekáček se zeleninou a kuřetem


Křupavý pekáček se zeleninou a kuřetem


Ingredience:
Ingredience:
větší kuřecí prsa vařená ve vývaru3 ks
hotová polévka Cream of chicken soup (Marks and Spencer)1 plechovka
zakysaná smetana1 kelímek
brokolice1 ks
červená paprika2 ks
baby špenát2 hrsti
fazolky hrst
rozpuštěné máslo80 - 100 g
slané krekry TUC100 g
Postup přípravy:

Tentokrát přidávám jeden slaný recept na vynikající a jednoduché jídlo, které se skvěle hodí jak na večeři, tak na rychlý víkendový oběd. Asi jste si už všimli, že mám ráda různé zapečené pekáčky ať už s masem, těstovinami nebo čistě zeleninové. Taková jídla mají jedinečnou a plnou chuť, ale nenutí vás strávit půl dne v kuchyni. Receptem jsem se nechala inspirovat u mé oblíbené blogerky z blogu Jo Cooks, ale jak to tak u mě bývá, suroviny jsem vyladila podle své aktuální nálady a stavu ledničky. Na receptu mne zaujalo použití kuřecího krému z plechovky, a ačkoliv většinou takové věci nevyhledávám, nedalo mi to a chtěla jsem vyzkoušet, co se za tou chutí skrývá. Musím říct, že mě to velmi mile překvapilo a manžel si také nestěžoval. Tento pokrm podle mě představuje takový balzám na duši, který zahřeje tělo i mysl.

Vařená prsa necháme trochu zchladnout a natrháme na proužky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme dvě minuty na páře. Papriku nakrájíme na proužky, špenát očistíme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve větší misce smícháme polévku z plechovky se zakysanou smetanou. V jiné míse dobře promícháme kuře, brokolici, papriku, fazolky i špenát a přelijeme krémovou polévkou, opět promícháme, aby se všechny suroviny dobře obalily. Celou směs dáme do vymazaného, středně velkého pekáčku. Krekry nasypeme do mixéru a rozsekáme najemno do konzistence strouhanky. Rozdrcenými krekry posypeme rovnoměrně celý obsah pekáčku a zalijeme máslem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud povrch nezačne zlátnout.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno