Pažitka
Název:

Krupičný dezert se zakysanou smetanou (od 1 roku)


Krupičný dezert se zakysanou smetanou (od 1 roku)


Ingredience:
Ingredience:
plnotučné mléko250 ml
dětská krupice25-30 g
zakysaná smetana200 g
kokosové mléko1/2 plechovky
cukr dle chuti1 lžíce
čerstvé ovoce / rozvar1 hrst
Postup přípravy:

S krupičkou mám zásadní problém. Jde totiž v podstatě o mléko zahuštěné hrubou moukou a jídlo slabší nutriční hodnoty. No, ale chutě to nezajímá. Měla jsem na tu krupici prostě velkou slinu. Takže jsem si ji aspoň upravila do takové podoby, aby mému tělu i něco přinesla. A protože se to povedlo, přináším vám recept.

Krupici uvařte jak jste zvyklí. Mléko tedy ohřejte a poté do něj opatrně a po částech přidejte krupici. Míchejte dokud nezhoustne na správnou konzistenci a poté odstavte a nechte vychladnout.

Do vychladlé krupice vmíchejte kelímek zakysané smetany a půl plechovky kokosového mléka. Dle chuti doslaďte (použít můžete klidně i nějaké alternativní sladidlo, třeba datlový sirup či kokosový cukr).

Naservírujte do pohárů a doplňte libovolným ovocem (já jsem zvolila višně).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno