

| Ingredience: | |
| mléko | 500 ml |
| dětská krupička | 4 lžíce |
| sůl | 1/2 lžičky |
| cukr | hrst |
| máslo | 2 lžíce |
| granko | špetka |
| kakao | špetka |
| skořice | špetka |
| máslo | 2 lžíce |
| cukr moučka | hrstka |
Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)
Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Poté ji osolíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání. Konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte mlékem.
Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.
Doboru chuť!