

| Ingredience: | |
| mléko | 200 ml |
| sůl | lžička |
| krupice | 100 g |
| vejce | 2 ks |
| máslo | 30 g |
| muškátového oříšku | špetka |
Pokud neholdujete těžkým přílohám, vyzkoušejte tyto krupicové nočky. Za pár minut máte chutnou přílohu k omáčce či guláši.
Do hrnce nalejeme mléko a přivedeme k varu.
Vhodíme máslo a sůl. Až nám mléko vče a máslo je zcela rozpuštěné, tak tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Intezivně mícháme ( odpalujeme ) dokud se nám těsto nelepí na stěny hrnce ani na vařechu. Přidáme muškátový oříšek a necháme vychládnout.
Pak do této hmoty přidáme vajíčka jedno po druhém. Důkladně vymícháme. Lžící nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které házíme do vroucí osolené vody.
Vaříme 2 až 3 minuty. Noky se hodí k různým omáčkám nebo i k masu se šťávou. Můžeme použít i jako zavářku do polévky, v tom případě noky vykrajujeme lžičkou.
Rada na závěr: Před každým dalším tvarováním noků namáčíme lžíce ve vroucí vodě.