Pažitka
Název:

Krůtí guláš červenou řepou z pomalého hrnce


Krůtí guláš  červenou řepou z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa800 g
větší červená řepa1 ks
velká cibule1 ks
krájená rajčata1 konzerva
jarní cibulka2 ks
česnek2 stroužky
majoránka1 lžíce
uzená mletá paprika1 lžíce
kmín1 lžička
České Ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tak trochu jsem se obávala, co na dnešní oběd řeknou ti moji strávníci. Ale obavy byly zbytečné, malá si mlaskala a ani nedutala a velkej říkal, že to bylo výborný. Tak asi úspěch.

Krůtí maso nakrájíme na velké kostky a zprudka ho orestujeme na ghíčku. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku orestujeme cibulku pěkně dozlatova. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky a kostičky červené řepy. Společně ještě chvilku restujeme a pak zalijeme sekanými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, uzenou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme i s masem, přemístíme do pomalého hrnce a podlijeme asi půl hrnkem vody. Necháme pomalit na stupeň LOW asi 8 hodin (přes noc). Ráno vybereme maso a zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit nebo lehce zahustit, ale není to potřeba. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno