

| Ingredience: | |
| kuřecí játra | 300 g |
| kompotované brusinky | 1 lžíce |
| kompotované borůvky | 1 lžíce |
| červené víno | 150 ml |
| cibule | 1 ks |
| uzená paprika | 1 čaj. lžička |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| solamyl | 2 čaj. lžičky |
| kuřecí bujón | 1 ks |
| tymián | 3-4 snítky |
| olivový olej | 1 lžíce |
| Příloha: | |
| tymiánová rýže |
Přemýšlela jsem, jak upravit tradiční recept na játra. Tak jsem si včera doma trošku zaexperimentovala a jsem nadšená chutí omáčky. Doufám, že vám bude chutnat jako nám doma.
Krůtí játra kuchyňsky upravíme a připravíme na marinování ve směsi. Směs si připravíme z uzené papriky, sojové omáčky, soli, pepře a olivového oleje.
Můžete přidat i špetku koření na divoko. Jatýrka ve směsi promneme a necháme 1-1,5 hodiny marinovat v ledničce.
Poté játra vyndáme z marinády zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje, dokud nepustí trošku šťávy. V té chvíli je vyndáváme a udržujeme v teple.
Do výpeku vysypeme najemno nakrájenou cibulku, přihodíme větvičky tymiánu a zamícháme. Je čas napodlití sklenky dobrého červeného vína spolu s kuřecím bujónem. Bujón si rozmíchejte v horké vodě, aby se dokonale rozpustil. Pár minut necháme probublávat a sundáme z plotny. Vezmeme sítko, přes které přecedíme omáčku, kterou ihned vracíme do pánve. přidáme lžíci borůvek a brusinek. Můžete přidat i trošku šťávy z kompotu.
Provaříme a po chvíli ji zahustíme solamylem, smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak redukujeme do krémové a lesklé konzistence.
Podáváme na ohřátém talíři s tymiánovou rýží.