Pažitka
Název:

Krůtí játra na tymiánu s brusinkovo-borůvkovou salsou


Krůtí játra na tymiánu s brusinkovo-borůvkovou salsou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra300 g
kompotované brusinky1 lžíce
kompotované borůvky1 lžíce
červené víno150 ml
cibule1 ks
uzená paprika1 čaj. lžička
sůl špetka
pepř špetka
solamyl2 čaj. lžičky
kuřecí bujón1 ks
tymián3-4 snítky
olivový olej1 lžíce
Příloha:
tymiánová rýže
Postup přípravy:

Přemýšlela jsem, jak upravit tradiční recept na játra. Tak jsem si včera doma trošku zaexperimentovala a jsem nadšená chutí omáčky. Doufám, že vám bude chutnat jako nám doma.

Krůtí játra kuchyňsky upravíme a připravíme na marinování ve směsi. Směs si připravíme z uzené papriky, sojové omáčky, soli, pepře a olivového oleje.
Můžete přidat i špetku koření na divoko. Jatýrka ve směsi promneme a necháme 1-1,5 hodiny marinovat v ledničce.
Poté játra vyndáme z marinády zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje, dokud nepustí trošku šťávy. V té chvíli je vyndáváme a udržujeme v teple.
Do výpeku vysypeme najemno nakrájenou cibulku, přihodíme větvičky tymiánu a zamícháme. Je čas napodlití sklenky dobrého červeného vína spolu s kuřecím bujónem. Bujón si rozmíchejte v horké vodě, aby se dokonale rozpustil. Pár minut necháme probublávat a sundáme z plotny. Vezmeme sítko, přes které přecedíme omáčku, kterou ihned vracíme do pánve. přidáme lžíci borůvek a brusinek. Můžete přidat i trošku šťávy z kompotu.
Provaříme a po chvíli ji zahustíme solamylem, smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak redukujeme do krémové a lesklé konzistence.

Podáváme na ohřátém talíři s tymiánovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno