

| Ingredience: | |
| krůtí játra | 500 g |
| větší cibule | 2 ks |
| řepkový olej | dle potřeby |
| větší jablko | 1 ks |
| hlíva | 150 g |
| naložený zelený pepř | dle chuti |
| sojová omáčka nebo gelový bujón na tmavá masa | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| paprika | 1 ks |
| bramborový škrob | na zahuštění |
| červené víno na podlití | dle chuti |
| Brambory: | |
| vařené brambory nakrájené na kolečka | dle potřeby |
| hrubá mořská sůl | dle chuti |
| rukola nasekaná nadrobno | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| uzená paprika | dle chuti |
| bylinky | dle chuti |
Játra 100 krát jinak. Využila jsem hlívy, kterou jsem měla doma i jablíčka, co se na mě smálo a bylo hotovo.
Játra kuchyňsky upravíme, na stranách nařízneme, aby se nekroutily. Cibule nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, přidáme orestovat játra, dokud nepustí šťávu, zakápneme sojovou omáčkou a zalijeme kuřecím vývarem nebo horkou vodou. Necháme dusit, můžeme přendat i do pekáčku a pod alobalem játra pak dusíme doměkka v troubě. Ke konci dušení, když jsou játra měkká, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, pokrájená kyselejší jablka, naložený zelený pepř a 1 pokrájenou barevnou papriku. Dál dusíme doměkka. Na konci osolíme, dopepříme a podle potřeby zahustíme škrobem, někdy není ani zahuštění potřeba. Podáváme s opečeným bramborem s rukolovým olejem.
Podrobné info: