Pažitka
Název:

Krůtí játra s hlívou na zeleném pepři s jablkem


Krůtí játra s hlívou na zeleném pepři s jablkem


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra500 g
větší cibule2 ks
řepkový olej dle potřeby
větší jablko1 ks
hlíva150 g
naložený zelený pepř dle chuti
sojová omáčka nebo gelový bujón na tmavá masa dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
paprika1 ks
bramborový škrob na zahuštění
červené víno na podlití dle chuti
Brambory:
vařené brambory nakrájené na kolečka dle potřeby
hrubá mořská sůl dle chuti
rukola nasekaná nadrobno dle chuti
olivový olej dle potřeby
uzená paprika dle chuti
bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Játra 100 krát jinak. Využila jsem hlívy, kterou jsem měla doma i jablíčka, co se na mě smálo a bylo hotovo. 

Játra kuchyňsky upravíme, na stranách nařízneme, aby se nekroutily. Cibule nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, přidáme  orestovat játra, dokud nepustí šťávu, zakápneme sojovou omáčkou a zalijeme kuřecím vývarem nebo horkou vodou. Necháme dusit, můžeme přendat i do pekáčku a pod alobalem játra pak dusíme doměkka v troubě. Ke konci dušení, když jsou játra měkká, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, pokrájená kyselejší jablka, naložený zelený pepř a 1 pokrájenou barevnou papriku. Dál dusíme doměkka. Na konci osolíme, dopepříme a podle potřeby zahustíme škrobem, někdy není ani zahuštění potřeba. Podáváme s opečeným bramborem s rukolovým olejem. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno