

| Ingredience: | |
| krůtí játra | 500 g |
| pažitkové pesto | 3 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| Na obalení: | |
| rozšlehané vejce se špetkou soli | 2 ks |
| hladká mouka | dle potřeby |
| strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka | dle potřeby |
| Na smažení: | |
| olej | dle potřeb |
Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.
Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem.
Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Poté játra zlehka osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínky.
Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.
Podrobné info: