Pažitka
Název:

Krůtí játra v pomerančové šťávě


Krůtí játra v pomerančové šťávě


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra500 g
100% pomerančová šťáva200 ml
drůbeží vývar nebo voda50 ml
solamyl1/2 lžičky
worcesterová omáčka2 lžičky
oregano1 lžička
prolisovaný česnek2 stroužky
přepuštěné máslo2 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.

Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme česnek, nebo zázvor a necháme 2minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno