

| Ingredience: | |
| mleté krůtí maso | 130 g |
| oregano | větší špetka |
| sušený česnek | 1/4 lžičky |
| sůl | špetka |
| olivový olej | 1/2 lžíce |
| Bramborovo-brokolicové pyré: | |
| brambory (1 středně velká brambora) | 100 g |
| brokolice | 100 g |
| máslo | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| Pečená řepa: | |
| řepa | 1 větší bulva |
| olej | 1 lžička |
| pepř | 1/4 lžičky |
| sůl | 1/2 lžičky |
Zdravé chutné karbanátky, které si každý hnedle zamiluje.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. V misce ji promícháme s olejem, solí a pepřem a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 30 minut. Poté troubu vypneme a necháme ještě 5 – 10 minut dojít.
Mleté maso ochutíme oreganem, česnekem a solí. Vytvoříme dva karbanátky o průměru cca 7 cm, které vložíme na rozehřátou, olejem vytřenou pánev. Karbanátky po 2 minutách otočíme. Po dalších dvou minutách podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme 4 minuty.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ale aby voda nepřesahovala výše. Osolíme a pod pokličkou vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim na růžičky rozebranou brokolici, lehce posolíme a dodusíme doměkka. Tyčovým mixérem vyšleháme kaši, kterou ještě osolíme a přimícháme do ní máslo. Pokud se tekutina vyvařila moc a kaše by byla příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
Podrobné info: