Pažitka
Název:

Krůtí karbanátky s bramborovo-brokolicovým pyré a pečenou řepou


Krůtí karbanátky s bramborovo-brokolicovým pyré a pečenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
mleté krůtí maso130 g
oregano větší špetka
sušený česnek1/4 lžičky
sůl špetka
olivový olej1/2 lžíce
Bramborovo-brokolicové pyré:
brambory (1 středně velká brambora)100 g
brokolice100 g
máslo1 lžička
sůl špetka
Pečená řepa:
řepa1 větší bulva
olej1 lžička
pepř1/4 lžičky
sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

Zdravé chutné karbanátky, které si každý hnedle zamiluje.

Předehřejeme troubu na 200 °C. Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. V misce ji promícháme s olejem, solí a pepřem a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 30 minut. Poté troubu vypneme a necháme ještě 5 – 10 minut dojít.

Mleté maso ochutíme oreganem, česnekem a solí. Vytvoříme dva karbanátky o průměru cca 7 cm, které vložíme na rozehřátou, olejem vytřenou pánev. Karbanátky po 2 minutách otočíme. Po dalších dvou minutách podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme 4 minuty.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ale aby voda nepřesahovala výše. Osolíme a pod pokličkou vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim na růžičky rozebranou brokolici, lehce posolíme a dodusíme doměkka. Tyčovým mixérem vyšleháme kaši, kterou ještě osolíme a přimícháme do ní máslo. Pokud se tekutina vyvařila moc a kaše by byla příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno