Pažitka
Název:

Krůtí karbanátky s dýní, zahuštěné basmati rýží a teff moukou


Krůtí karbanátky s dýní, zahuštěné basmati rýží a teff moukou


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžíce
olivový olej na pokapání karbanátků
velká cibule1/2 ks
krůtí maso200 g
vařená rýže basmati2 lžíce
česnek1 stroužek
v páře vařená dýně Hokaido3 lžíce
majoránka dle chuti
teff mouka světlá3 - 4 lžíce
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Náš malý otesánek má neustálou potřebu něco jíst. Abychom nedopadli jako v pohádce, upekla jsem mu do tlapky krůtí karbanátky.

Krůtí maso nameleme společně s cibulí, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, uvařenou dýni, basmati rýži, 1 lžíci olivového oleje, osolíme, zamícháme a zahustíme teff moukou.
Rozehřejeme si troubu na 180°C, dáme si na plech pečící papír, uděláme placky, které pokapeme olivovým olejem, pečeme 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno