

| Ingredience: | |
| krůtí stehenní sval bez kosti a kůže | 500 g |
| klobása | 2 ks |
| větší cibule | 2 ks |
| olej | 1 lžíce |
| mletá sladká paprika | 1 lžíce |
| granulovaný česnek | 2 lžíce |
| worcesterová omáčka | 4 lžíce |
| masitá paprika | 1 ks |
| vývar nebo voda | 200 ml |
| voda + lžíce hladké mouky | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| nasekané lístky petržele | dle chuti |
Dnes vám přináším recept na jednoduchou úpravu krůtího masa s klobásou. My jsme si pochutnali a věřím, že i vy si pochutnáte.
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou papriku a česnek, omáčku, olej nakrájené cibule a klobásy.
Vše důkladně rukama promícháme, přiklopíme víkem a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud spěcháme, tak alespoň na 2hodiny.
Poté rozehřejeme troubu na 200°C.
Masitou papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme ji k uleženému masu, podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby.
Pečeme na 180°C 60minut. 20minut před koncem přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, promícháme a odkryté dopečeme.
Posypeme petrželkou a podáváme s rýží.