Pažitka
Název:

Krůtí kostky s klobásou


Krůtí kostky s klobásou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže500 g
klobása2 ks
větší cibule2 ks
olej1 lžíce
mletá sladká paprika1 lžíce
granulovaný česnek2 lžíce
worcesterová omáčka4 lžíce
masitá paprika1 ks
vývar nebo voda200 ml
voda + lžíce hladké mouky100 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
nasekané lístky petržele dle chuti
Postup přípravy:

Dnes vám přináším recept na jednoduchou úpravu krůtího masa s klobásou. My jsme si pochutnali a věřím, že i vy si pochutnáte.

Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou papriku a česnek, omáčku, olej nakrájené cibule a klobásy.
Vše důkladně rukama promícháme, přiklopíme víkem a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud spěcháme, tak alespoň na 2hodiny.
Poté rozehřejeme troubu na 200°C.
Masitou papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme ji k uleženému masu, podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby.
Pečeme na 180°C 60minut. 20minut před koncem přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, promícháme a odkryté dopečeme.
Posypeme petrželkou a podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno